Tisztelt Táncpedagógusok, Kedves Táncosok!

Nagy örömmel értesítünk benneteket, hogy a Press Dance Táncsport Egyesület rendezheti meg a WADF Magyar Bajnokságát 2023- 02-24-26 között Zalaegerszegen, melyre szeretettel várunk benneteket:

HUNGARIAN
Artistic Dance Championships
Open to the World

rendező: Press Dance Táncsport Egyesület
www.pressdance.hu
https://fb.me/e/49hJw3rzy

A verseny időpontja: 2023.02.24-26

A verseny helyszíne: Mindszenty Sportközpont

Nevezés menete:

1. lépés: WADF- https://www.worldartdance.com/ oldalon szükséges a versenyzőket regisztrálni, melynek semmilyen anyagi vonzata nincsen. (aki már regisztrált neki nem szükséges)

2. lépés: Nevezési felületen nevezni a koreográfiákat.
https://enrollweb.dance/Competition/Register/4043

 

Nevezési határidő: 2022. február 15. 24.00

Nevezési díjakat a számla megérkezése után kérjük átutalással kiegyenlíteni!

Bankszámlaszám: Press Dance TSE 10404900-50526674-49541000

Díjazás: oklevél, kupa, érem

 

Kategóriák/ Discilines

Jazz Dance , Pom-Pom Cheer, Break Dance , Urban Street Dance , Urban Pop/Disco
Urban Street Dance Show , Urban Street Hip Hop solo, MTV dance
International 10-dance Competitions
Latin 4 dance (Samba, Cha-Cha, Rumba, Jive) Standard 4 dance (Waltz, Tang-W-Q ,
Choreographed Dance Show Film&Musical, All style, Traditional, Open category, Choreographed Dance Show Latin, Standard, Caribbean,

Artistic Solo Dance Competitions,
Latin (Samba, Cha-cha, Rumba, Paso Doble, Jive)
Caribbean (Salsa, Merengue, Bachata)

Artistic One Dance Competitions- Couple Dance
Latin (Samba, Cha-cha, Rumba, Paso Doble, Jive)
Caribbean (Salsa, Merengue, Bachata)
Artistic Dance Show-All category, Syncron Dance Show, Open Category

Artistic One Dance Competitions- Couple Dance
Standard (Waltz, Tango, Viener Waltz, Slowfox, Quickstep) Beginners -Latin 3 dance (Cha-cha, Rumba, Jive) Beginners -Standard 3 dance (Waltz, Tango, Quickstep)

Artistic Solo Dance Competitions
Standard (Waltz, Tango, Viener Waltz, Slowfox, Quickstep)
, Contemporary , Classical Ballet , Modern dance, Lyrical
Open category, Urban Street, Pole Dance-Rúdtánc, Discofox, , Cheerleading

Versenyünkön A és B kategóriában nevezhetőek Latin, Standard és Caribbean stílusban a koreográfiák! Felhívjuk az edzők, trénerek figyelmét, a B kategória a Kezdő táncosoknak van fenntartva! Köszönjük együttműködésüket!

 

Idő/Times: Solos: 1:30 – 2:00,
Duos/couple/trios: 1:30 – 2:00,
Small teams/Kis csapat: 2:00 – 3:00,
Large teams/ Nagy csapat: 2:00-3:00,
Showcases/Formáció: 3:00-4:00
Super Showcases/Nagy formáció 3:30-5:00

Kategória/Categories: Solos (1),
Duos/trios (2-3),
Small teams/Kis csapat (4-10),
Large teams/ Nagy csapat (10-16),
Showcases /Formáció(17-30)
Super Showcases/Nagy formáció (31-)

 

Korosztályok:
Mini Kids :8 év alatti / Mini Kids: under 8 years
Gyerek :9-11 éves / Juveniles 9-11 years
Junior I. 12-13 éves/ Junior I. 12-13 years
Junior II. 14-15 éves / Junior II. 14-15 years
Ifjúsági /Youth 16-18 éves / Youth 16 -18 years
Felnőtt/Adults 18- éves/ Adults 18-years
Senior/ Senior 35 év felett

Zene: A versenyszámokat a nevezési felületen szükséges feltölteni, illetve pendrive-on szíveskedjenek magukkal hozni.
A rossz formátumú és nem megfelelő minőségű zenékért felelősséget nem vállalunk.
Ruházat és cipő: nincs szabályozva

Színpad: A tánctér balett szőnyeg. A színpadon, füstgép és hozott fénytechnika használata nem megengedett.

Díszletek, kellékek: Valamennyi kategóriában és táncstílusban díszletek és kellékek használata megengedett, de ezek nem veszélyeztethetik a versenyzők biztonságát. Csak olyan tánceszköz, illetve tánckellék használható, ami nem tűz és balesetveszélyes. A versenyzők csak olyan anyagot használhatnak, amellyel nem szennyezik be a táncfelületet.

A színpadra kizárólag a versenyző (k) viheti be a saját díszletét a felkonferálástól számítva 5 másodpercen belül.

 

Az értékelés főbb szempontjai:

Technikai
•táncelemek nehézségi szintje, táncelemek kivitelezése, a versenyző (k) életkori és tudásszintjének megfelelő technika és nehézségi szint megválasztása

Koreográfia
•eredetiség, kreativitás, a koreográfia zenéhez való illeszkedése, színpad kihasználása, térforma váltások

Előadásmód
•a mondanivaló tolmácsolása, átélés, kisugárzás, látványosság, összhatás, zenére való táncolás

 

Tánckategóriák

Artistic Dance Show/Színpadi show tánc: Show jellegű mai táncok bemutatása. Pl.: disco, pop stb.. Az összes táncstílus vagy tánctechnika felhasználható. Nem kell történetet elmesélni a koreográfiának.

Choreographed Dance Show- Show jellegű mai táncok bemutatása. Pl.: disco, pop stb.. Történetet kell elmesélni a koreográfiának. Azt a táncstilust kell alkalmazni amelyik kategóriában történik a nevezés.

Choreographed Dance Show-Latin-latin táncokból kell a koreográfiának állni

Choreographed Dance Show-Standard Standard táncokból kell állni a koreográfiáknak

Choreographed Dance Show-Caribbean caribbean táncokból épül fel a koreográfia

Choreographed Dance Show-Traditional tradicionális táncok felhasználásával épül fel a koreográfia

Choreographed Dance Show-All style- bármilyen táncokból felépülhet a koreográfia csak történetet kell elmondania

Choreographed Dance Show- Film and Musical – filmzenék felhasználásával felépülő koreográfia

WADF kategoriák részletes bemutatása: https://www.worldartdance.com/about-wadf/our-disciplines/

 

Látványtánc: modern kortárs, gimnasztikus, balett, jazz balett, mozdulatművészet, stb.

Latin / Standard Caribbean táncok: melyek a nemzetközi divattáncok közt szerepelnek. lásd. https://www.worldartdance.com/about-wadf/our-disciplines/

Hip-hop/ Urban / Break: hip-hop, funky, break, street, free style. A stílusra jellemző akrobatikák megengedettek.

Open: Ebben a kategóriában felhasználható bármely tánctechnika, táncstílus, nincs külön megkötés, de a koreográfiának összhangban kell lennie, a választott műfaj stílusával. Eszközök használata megengedett.

Pom-Pom / Cheer/ Majorette Ebbe a kategóriába tartoznak az ünnepi hangulatot fokozó látványos produkciók. Eszközhasználat kötelező, mely lehet: pom-pom, bot, vagy egyéb kéziszer. Felhasználható bármilyen stílusú zene, de összhangban kell, hogy legyen a bemutatott koreográfiával, lehet induló, klasszikus vagy bármilyen modern zene. Ebben a kategóriában fontos a show-jelleg. Az eszközök használata mellett a tánctudásnak is fontos szerepe van. (majorett pom-pommal, majorett és twirling, majorett egyéb eszközzel, pl.: szalagos bot, labda, zászló, stb…)

Moderntánc
Ez a kategória tartalmazza a sokrétű, több irányzatot felölelő mozgáskultúrát. Kötelező a modern technikák valamelyikét használni: Graham, Limón, Horton, Metox, Cunningham stb. Fontos a stílusra jellemző technika, érzelemvilág és előadásmód. Ebbe a kategóriába tartozik az Art jazz és a modern jazz alapú koreográfiák is. A koreográfiákban a jellegzetes jazztechnikát kell alkalmazni (kontrakció-release, izoláció, nyújtások, forgások, ugrások, éles ritmikai és dinamikai váltások).

Contemporary Ebben a kategóriában a koreográfiáknál a modern-kortárs technikák valamelyikének az alkalmazása szükséges, sajátos előadásmód, újszerű kifejezésmód jellemzi. Újabb lehetőség a tér, ritmika, dinamika kihasználására. Többnyire kortárs zenei művek használata ajánlott.

Lyrical
A moderntánc egyik stílusirányzata. Harmonikus, esztétikus, kifejező tánc. Mozgásanyaga: elsősorban a Berczik technika, valamint egyéb művészi hatású táncos- és természetes mozgás. Fontos jellemzője az esztétikus törvényszerűségek, a plasztika (tér), a dinamika (erő), a ritmika (idő) szabályos összhangja. A lágy mozgású, lírai koreográfiák ideális stílusa.

Classic Balett (modern, klasszikus) Ennek a kategória mozgásanyagának alapja a klasszikus balett tisztán vagy modernebb stílusban. Használható puha vagy spicc cipő. Megengedett az eredeti koreográfia. Ide tartoznak a balett repertoárokból ismert karaktertáncok is.

Acrobatic Dance Show Az akrobatikus elemeket a tánclépésekből zökkenőmentesen kell, hogy végrehajtsa a táncos. Az akrobatikus elem nehézsége a versenyző tudásszintjének és életkorának megfelelő legyen. Fontos a versenyző tánctechnikai tudása is, törekedni kell a koreográfiák táncos jellegére. Alkalmazható bármelyik táncstílus és tánctechnika. Díszlet és kellék használata megengedett, de nem kötelező.

Cheerleading: Cheerleading vagy cheer sport: a torna, az akrobatika és a tánc elemeit ötvöző sportág szervezett formában, versenyszerűen végzett sporttevékenység.

Traditional: Ebbe a kategóriába tartoznak azok a koreográfiák, melyek hangulatában népies jellegűek, egy adott néptánc stílusát hordozzák, de stilizált formában használják az adott néptáncra jellemző lépéseket és figurákat, valamint show elemeket tartalmaznak. A felhasznált zene lehet hagyományos népzene, azok feldolgozásai, vagy a népies stílusú műzene

Pole Dance/Sportrúdtánc -Légtorna-selyem-Légtorna-karika
Ebbe a kategóriába tartoznak azok a gimnasztikus, táncos gyakorlatok, ahol a versenyzők sport rudat használnak. A rúdon a versenyzőknek különböző hajlékonysági-, egyensúlyi és erőelemeket kell, hogy bemutassanak, valamint forgásokat, dinamikus mozdulatokat. A sportágra jellemző akrobatikus elemek (elkapások, zuhanások, le- és felugrások) mellett megengedettek a talajon végrehajtott akrobatikus elemek is. Fontos az eredetiség és a kreativitás, a talajmunka és az átvezetések. A gyakorlat egységes színpadi produkciót kell, hogy alkosson, ezért nem hiányozhatnak a táncos elemek sem. Nem korlátozzuk az alkotói szabadságot, de a versenyszám összeállításánál figyelembe kell venni a versenyző életkorát és technikai tudását, főleg az akrobatikus elemeknél. Minden esetben a szövetség 2 db rudat biztosít, a néző szempontjából jobb oldalt a forgó, bal oldalt a fix. A fix és forgó rudakat tetszőlegesen lehet használni, amelyek egymástól 3 méter távolságra helyezkednek el. Amennyiben ennél több rúdra van szükség, trio, csoport és formáció esetén, akkor erről a versenyzőknek kell gondoskodniuk. Bármilyen táncstílus használható, de harmonikusan kell, hogy illeszkedjen a zenéhez és a produkció mondanivalójához. Az értékelésnél elsődlegesen a versenyzők technikai tudása és annak kivitelezése a mérvadó, de színpadi produkcióként elengedhetetlen a kisugárzás, a művészi hatás, a koreográfia eredetisége, egységes hatása, valamint a korosztálynak megfelelő téma és stílus. Ebben a kategóriában is mindenki a saját felelősségére versenyez. Különösen figyelni kell a fellépő ruha elvárásaira, teljesen fednie kell a medence és a fenék területét, női versenyzőknél a mellkast is. A versenyzők kizárólag mezítláb vagy testszínű tornapapucsban, forgótalpban mutathatják be gyakorlataikat. Tilos az erotikus mozdulatok és stílus használata és bármilyen erre való utalás. A tapadást elősegítő szerek kizárólag a versenyző testén alkalmazhatóak. Rúdtörlők személyének biztosítása a versenyző feladata a szövetség által biztosított tisztító szerekkel és eszközökkel.

Időtartam: szóló, duó/pár/trió 2:00-4:00 perc csoport, formáció 3:00-5:00 perc Talaj-rúd gyakorlatok aránya: a versenyző/k a gyakorlat teljes időtartamának 70 %-át a rúdon kell, hogy bemutassák. • A gimnasztikus- és akrobatikus elemek megengedettek.

https://www.worldartdance.com/wp-content/uploads/2020/03/Short-WADF-General-Presentation-2020-01-19-1.pdf

Kevés jelentkező esetén a rendező az egyes kategóriákat összevonhatja, nem megfelelő besorolás esetén, a produkciót átsorolhatja más kategóriába.

 

Általános Információk Tudnivalók:

• A felkészítő tanárok, a nevezés leadásával egyidejűleg elfogadják és tudomásul veszik, hogy minden versenyző a saját felelősségére versenyez.

• A versenyzők versenyzésre alkalmas egészségügyi állapotáért a szülők és a csapatvezetők felelősek. A versenygyakorlat elemeinek összeállításáért és azok nehézségi fokának megválasztásáért a csapatvezetők felelősek.

• Bármely olyan sérülésért, ami a produkció bemutatása közben, vagy az azt megelőző bemelegítés, gyakorlás közben történik, a szervezők felelősséget nem vállalnak.

• A csoportvezetők a nevezésben leadott adatok valódiságáért felelnek.

• 5. Egy versenyző azonos kategórián belül, azonos táncstílusban, azonos korcsoportban csak egy versenyszámmal indulhat. Önmagunk ellen nincs versenyzés.

• 6. Egy versenyző legfeljebb két tánciskola színeiben versenyezhet, de különböző kategóriában, az érintett tánciskolák egyetértésével.

• A fent megnevezett versenyre nevezni on-line lehet a versenykiírásban szereplő módon, a határidő betartásával. A lenevezett koreográfiákat nevezési díj kötelezettség terheli, még abban az esetben is, ha a versenyen a produkció nem vesz részt

•A felkészítő tanárok tudomásul veszik, hogy minden versenyző a saját felelősségére versenyez.

•A versenyző köteles követni a verseny menetét és időben, a saját produkciója előtt legalább 5 tánccal megjelenni a színpad mellett. A versenyprogram tájékoztató jellegű.

•A versenyző vagy csoport köteles a felkonferálástól számított 5 másodpercen belül a színpadon megjelenni.

•A versenyprogram tájékoztató jellegű

•Egy versenykategóriában ugyanaz a versenyző vagy csoport csak egyszer nevezhet. Önmagunk ellen nincs versenyzés. Kivétel, amikor kategória összevonás vagy zsűri által kategória átsorolás történik.

Nem megengedett:

•pirotechnikai eszköz használata, hozott fény és hangeffektek használata

•rágógumizás, színpad szennyezése

•Amennyiben nem érkezik valamelyik kategóriába elég nevező, fenntartjuk az összevonás jogát!

 

A helyszínen nem áll módunkban változtatni a nevezéseken!!! Verseny regisztrációhoz (helyszíni nevezéshez) kérem elhozni a gyermekek valamelyik hivatalos okmányát, mellyel igazolják a születési dátumokat. (pl. Diák igazolvány)

 

2022. február 15. 24.00 h fogadjuk el a nevezéseket!!

A nevezési díjakat a nevezési határidőig szükséges befizetni. A mennyiben a nevezési díj befizetésre került, de a versenyző nem tud részt venni a versenyen, a következő módon járunk el.

•10. nappal a verseny előtt visszafizetés mértéke 0%,
•10-15 napig a visszafizetés 50%
•15 napon túl a visszafizetés 100%

• A nevezésből 5% kedvezményt biztosítunk amennyiben a nevezés január 20-ig beérkezik!!!!

Regisztrációs díjak:
Solo
4000Ft 10EUR /fő/kat.
Duo/Trio 3000Ft 9 EUR /fő/kat.
Kiscsoport/Nagycsoport/Formáció 2500Ft 7 EUR/fő/kat.külön fizetendő

Napi belépő:
2500 HUF/nap 7 EUR/day

 

Minden versenyzőnek eredményes felkészülést és sikeres versenyzést kívánunk! A forgatókönyv a verseny előtt 1 héttel megtalálható a honlapon, illetve a verseny Facebook oldalán

www.pressdance.hu
https://fb.me/e/49hJw3rzy

Táncos Üdvözlettel és Szeretettel:

Meretei-Simon Beáta /30-44-98780/
versenyszervező

Mázsa-Révész Dóra /307975853/
szállás/információ

Horváthné Pendli Bernadett /308696348/
nevezési díj/számlázás

keressetek minket bizalommal!
Press Dance Tse csapata